Novi Sad
21.11.2014.
19:25 > 22:14
Stanovnici Podbare godinama ukazuju na brojne probleme kod Almaške crkve, ali nadležni ne reaguju.
  • starosedeoc

    01.12.2014 08:31
    bahatost
    pedeset godina živim u Bem Lilike kod nas ispred zgrade su bila dva betonska stola na kojima su generacije odrastale i družile, sve dok novi "komšija" sa prvog sprata nije počeo da ih poliva starim uljem i da stavlja staklo od polupanih flaša na njih da bi kao vrhunac svega i porušio ih ! ode sa stolovima deo našeg detinjstva !
  • Mariana

    24.11.2014 01:23
    Kad se naviknu da negde bacaju otpad, tesko ih je od toga odviknuti. Ocisti se, oni opet.
  • ns time

    22.11.2014 11:36
    Ovo nije nikakva retkost.Kada govorim pred obicnim svetom kako je ovaj grad zapusten i prljav,vecina me gleda kao sa Marsa da sam stigla i uopste ne razumeju jednostavne reci.Novi Sad je vise od 20 godina totalno ispusten iz ruku i sada mi se cini da to ima veze sa neznanjem i neradom, a manje-vise sa partijskim knjizicama.Komunalna preduzeca zastala u nekim 80-tim godinama proslog veka kada je Novi Sad imao daleko manje stanovnika i bio mirna palanka.
  • Q

    22.11.2014 01:45
    kvadrat
    Koliko kosta kvadrat na keju? Bas me zivo zanima, jer ko tamo moze da zivi pored onog smrada, ja ne znam. Kao da zivis pored otvorene i prelivene septicke jame.
  • 21.11.2014 22:33
    Podbara je skroz na skroz propala. Odrastao sam bas na stotinjak metara od tog igralista osamdesetih godina. Tada je to bio jedan veoma lepo uredjeni parkić sa travnjakom i odrzavanim drvoredima. Kroz parkić je prolazila jedna uska stazica a u njemu smo se kao klinci igrali. Parkić su održavali okolni stanari penzioneri. Manja deca su se po pravilu igrala u parkiću do podneva a oni malo stariji klinci od podneva pa do oko 7 uvece, leti do oko 9 uvece. Tada bi se svi povlacili i ostavljali parkić u miru i tišini da stanarima u okolini ne bi pravili buku. U to vreme nas je obilazio i milicioner pozornik, razgovarao bi sa nama klincima, gledao je da se ne desavaju neki problemi. Sveštenik koji je stanovao u blizini bi nas neki put pozvao u crkvu i delio nam naforu, pricao je sa nama, ali nas nikada nije nagovarao da i dolazimo u crkvu na sluzbu. To je ostavljao nasim roditeljima na volju da li zele ili ne zele da nas puste same ili da nas dovedu u crkvu. Nekima su roditelji branili, nekima nisu, ali smo vremenom i oni kojima su branili i nama kojima nisu branili poceli da dolazimo u crkvu. Kada bi se igrali u parkiću i culi zvona znali smo da pocinje sluzba. Ako nam je igra tog trenutka bila zanimljiva ostali bi da se igramo a ako nije pokupili bi se i otisli u crkvu. Cak je bilo i Hrvata, Madjara i Slovaka medju nama. Kada bi usli u crkvu nasalili bi se sa njima na nacionalnoj osnovi, ali nam je sveštenik uvek govorio da smo svi ljudi i da ne bi trebali da ih zadirkujemo. Bilo je super u tom parkiću a onda su pocetkom devedesetih dosli neki divlji i rasterali nas pitome. Od tada je rasulo, niko nikog ne postuje, nisi vise znao ko ti je prvi komšija, krenule zurke, buka, divljanje. A onda su samo jednog dana ovi iz grada nasuli sljunak preko travnjaka, posekli većinu stabala, postavili ljuljaske, klackalice i shebali ceo kraj. Sada to vise lici na deponiju nego na igraliste, klinci do 2 ujutru divljaju, cugaju pivo, duvaju lepak, tuku se a leti turiraju skutere. Divlji zapad. Srecom pa se odselih davnih dana odatle da mi srce ne raspukne i da ne gledam kako su nekadašnju oazu na Podbari uskrnavili.
  • 21.11.2014 22:20
    Iz teksta je sve istina.Zivim u ovom delu grada,svaki dan to gledam,sta cu,za bolje ne znam.Ne mozemo nekoliko nas da cistimo sve to , dodje dan kad vise ne mozemo.Uglavnom , svi se poznajemo,ali je veoma nezgodno da se upre prst u nekoga I sve mu se kaze u lice.Treba I grad da pomogne u ciscenju svog tog smeca I sve sto je navedeno u tekstu da ne nabrajam.
  • podbarčanin domaćin

    21.11.2014 20:49
    A GLASNA MUZIKA,ŠUT IZ RENOVIRANIH STANOVA
    Nekada su Podbarčani bili domačini/neki su i danas/Zi-
    mi se čistio sneg a s jeseni lišće.Sada se baca đubre,
    pored kontajnera,pored porte crkvene,pored trafo sta-
    nice i gde god se stigne.Stanovnici iznose šut iz re-
    noviranih stanova i kuća,stare prozore,cigle,a da ne govorim o starom nameštaju.Teško je platiti kamion
    1.000,oo-1500,oo dinara da svako svoj krupni otpad iz-
    nese na deponiju.O glasnoj muzici tokom cele noći i
    jutra da i ne govorim.Ovo ne rade deca već ODRASLI.
    Dragi PODBARČANI loši ste primeri svojoj i komšijskoj deci.Toliko od podbarčanina koji je još uvek domaćin.
  • 21.11.2014 19:53
    Na naselju i limanima jedino imate dovoljno parkinga, zelenih povrsina i uopste prostora za zivot jer nema novogradnje koja je unistila grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna